Mellom måltidene, etter trening og gjerne foran TV'en - er det mange av oss som får lyst på noe snacks. Det finnes mange ting man kan spise, men en av mine personlige favoritter er ristede mandler. Så godt og så enkelt! Jeg pleier å lage et brett når jeg først er i gang fordi dette er noe hele familien (også de som ikke følger lavkarbo) elsker. Man kan variere med ulike krydder, men den orginale, lettsaltede versjonen er den som lages mest her i huset.
Ingredienser:
250 g mandler
1 ss smør
0,5 ts pulverisert salt
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir og spre mandlene godt utover. Stekes i 8-10 minutter til de får en noe mørkere farge. Følg med de siste minuttene, mandlene kan fort bli brent.
Ta ut brettet og legg mandlene i en skål. Rør inn smøret slik at det smelter og dryss salt over. Pass på at det ikke blir for salt. Personlig liker jeg å pulverisere saltet med en stavmikser først, da fester det seg enda bedre.
Spre så mandlene utover stekebrettet igjen og etterstek i ca 2 minutter. Separer de litt og avkjøl på brettet, så blir de ekstra sprø og god!
Voilà! Sunn og god hverdagssnacks!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar