Ostechips er uimotståelig godt og kan brukes både alene eller som tilbehør. Jeg liker godt å knuse de og strø de over supper, gryteretter, salater eller tacokjøttdeigen. De er superenkle å lage! Man kan variere krydderet alt etter smak, men min personlige favoritt er for tiden chilichips!
Selv liker jeg den tradisjonelle oppskriften der man steker chipsene i ovnen på et stekebrett. Forvarm stekeovnen til 175°C. Legg osteskiver utover et bakepapir og strø chilikrydder over hver enkelt skive. Dersom du benytter en ost med lite saltsmak, kan du salte forsiktig. Stek i noen få minutter til osteskivene smelter og får såvidt farge i kantene. Det er lettere å få de sprø dersom osteskivene ikke er så tykke. De er best lyse, så her bør man følge godt med første gangen.
Noen velger å lage disse i mikrobølgeovn og det er fullt mulig. Da legger du osteskiver på et bakepapir på en tallerken og strør over ønsket krydder. Stek i ca 3 minutter på full styrke. Følg med første gangen, det kan gå raskere i noen mikrobølgeovner.
Andre gode kryddertips som er verdt å prøve ut er salt og pepper, cumin (tacosmak), basilikum, grillkrydder (u/sukker), løkpulver eller paprika. Man kan også variere smaksopplevelsen ved å lage dip til chipsene. Selv liker jeg godt salsa og blåmuggosten Edel på tube.
Lettvint og nydelig! Ha en riktig god helg!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar