Når helgen kommer er det alltid godt med litt nybakt til frokost. Selv synes jeg det er lett å unngå brød i ukedagene, men når familien samles rundt søndagsfrokosten er det vanskelig å la være. Derfor er det greit å bake selv, så kan man kose seg med god samvittighet.
Disse briksene ble veldig gode og har minimalt med karbohydrater. De er basert på egg og sesammel, så her får man også hel del proteiner med på kjøpet. Hver minibriks har ca 2 g karbohydrater og hele 15 g proteiner. Jeg brukte fettredusert sesammel fra Funksjonell Mat, derfor tilsatte jeg litt ekstra olje. Oppskriften er også glutenfri, så denne passer for mange! Jeg lagde 4 små ostebriks, men det er selvsagt fullt mulig å doble både størrelser og oppskrift etter eget ønske. Disse briksene er aller best rykende ferske fra ovnen og egner seg dårlig til lagring da de hardner noe. Men siden de bakes på under 5 minutter og ikke skal heve, så skal ikke det være noe problem å bake flere ganger istedenfor!
Ingredienser
4 minibriks
3 dl sesammel (100 g)
2 store egg
1 ts salt
1 ts sukrin
2 ts bakepulver (2 g)
1 ss olje
Sett stekeovnen på 175ºC. Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Visp eggene lett sammen i en skål før du heller de over i bakebollen. Rør godt med en slikkepott. Deigen vil se veldig klissete ut i starten, men dersom du ikke får den jevn og fin kan du regulere med litt vann/sesammel. Bruk litt sesammel på hendene for å klare å jobbe med deigen.
Form deigen til en tykk firkant på et bakepapir. Det skal være litt tykkelse på de, selv om de løfter seg litt pga bakepulveret og eggene. Bruk et pizzahjul for å dele firkanten i fire. Da får du 4 like store mini-sesambriks, se bildet under.
Legg så på ønsket mengde ost og stek i ca 30 min i forvarmet ovn på 175º. Man kan gjerne ta krydder oppå osten før man steker briksene dersom man liker det!
Nyt helgefrokosten alle sammen!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar