onsdag 9. mars 2016

Kirstens ovnbakte karrigryte



Denne ovnsretten minner meg veldig om barndommen min og er en modifisert utgave av en kjær familieoppskrift. Det var min morfars søster som inviterte hele familien på middag en gang og forventningene gikk raskt mot de tradisjonelle kjøttkakene. Men "tante" Kirsten hadde andre planer og overrasket stort med ovnsbakt karrigryte! Som barn husker jeg at jeg var skeptisk til å smake karri for første gang, men dette ble fort en favoritt for hele familien. Den opprinnelige oppskriften inneholder potetmos istedenfor blomkålpuré, men lavkarbovarianten smaker minst like godt. Denne retten er virkelig noe av det nærmeste man kommer såkalt "comfort food" - og det i en sunn utgave!


Ingredienser:
6 porsjoner

Blomkålpuré:
1 blomkålhode (ca 400 g)
0,5 dl fløte
1 ss smør
1 ts salt
1 ts pepper


Kjøttfyll:
1 ss smør
400 gram kjøttdeig (storfe)
1 stor løk (200 g)
1 boks seterrømme (300 g)
2 ss karri
1 ts salt
1 ts pepper

+ 150 gram ost til å strø på toppen


Sett stekeovnen på 200°C. Skyll blomkålhodet og skjær opp i litt mindre biter. Legg blomkålen i en gryte og hell over vann slik at det dekker blomkålen. Kok blomkålen mør i ca 7 min og sil godt av vannet. Tilsett fløte, smør, salt og pepper og mos det med en stavmikser. Sett til side.

Rens og hakk opp løken. Ha smør i en stekepanne og brun kjøttdeigen lett. Tilsett løken og krydderet når kjøttdeigen nærmer seg ferdig. Når blandingen er ferdig stekt, trekk stekepannen av platen og rør inn rømmen. Denne kryddermengden passer godt også for barn, men smak gjerne til med ekstra krydder om ønskelig.


Smør en medium stor ildfast form og hell kjøttfyllet nederst i formen. Fordel blomkålpuré over kjøttfyllet slik at det danner et lokk over kjøttfyllet. Strø osten på toppen.

Stekes i ca 30 minutter (eller til osten er gyllen) på 200°C. Avkjøl i et kvarters tid før servering så den får satt seg litt. Server gjerne med en frisk salat til! Her er det kun ca 35 karbohydrater i HELE FORMEN, så dersom man deler opp i 6 porsjoner blir det i underkant av 6 karbohydrater per porsjon. En klar favoritt som er vel verdt å prøve!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar