Ingredienser:
ca 20 trøfler
100 g 70% sjokolade
0,75 dl fløte
1 ss smør
litt 100% kakao til å rulle i
Hakk sjokoladen opp i mindre biter og kok forsiktig opp fløten. Trekk den av platen ved første tegn til koking (den trenger ikke nå kokepunktet). Ha oppi sjokoladen og smøret og rør rolig rundt til alt smelter sammen i en tykk sjokoladeblanding. Ha blandingen oppi en form med lokk og la massen stivne i ca 2-3 timer i kjøleskap.
Ta massen ut av kjøleskapet og fyll en skål med 100% kakao. De selger gode økologiske varianter på helsekosten, men det finnes gode 100% kakao-alternativ på vanlig matvarebutikk som har tilnærmet likt karbohydratinnhold. Man må jobbe litt raskt for at ikke massen skal smelte, men man får raskt dreisen på det. Dypp begge håndflatene i kakao og bruk en teskje til å skrape opp ønsket mengde til en trøffel. Legg sjokolademasse i den ene håndflaten og rull raskt til en kule. Legg kulen i kakaoen og rull den litt rundt slik at den er dekket i kakao. Legg den ferdige trøffelen over på et fat. Slik gjøres det! Det er lurt å dyppe håndflaten i kakao litt underveis. La sjokoladetrøflene sette seg litt igjen i kjøleskapet, helst under plast slik at de ikke tørker inn.
I denne oppskriften er det er ca 2 karbohydrater per trøffel, men dette varierer selvsagt utifra hvilken sjokolade man velger. Dersom man ønsker å variere smaken kan man bruke andre 70% sjokolader eller tilsette essenser av ulike slag. Noen liker bedre å rulle i sukrinmelis for å få de hvite utenpå. Man kan også hakke opp nøtter/mandler eller bytte ut litt av fløten med likør for en mer voksen variant. Selv prøvde jeg appelsinsjokolade for å få en spennende påskevariant.
Serveres som de er, gjerne til kaffe eller noe godt rødt i glasset.
Ha en riktig god påske!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar