torsdag 17. mars 2016

Amerikanske pannekaker


Få ting passer meg bedre enn å nyte et par ferske amerikanske pannekaker til frokost! Etter noen turer til USA må jeg innrømme at jeg har fått helt dilla på disse små luftige pannekakene, de minner meg sånn om ferie. I tillegg føles det som om jeg unner meg noe som er litt ulovlig, fordi denne oppskriften får meg til å glemme at de faktisk er lavkarbo-pannekaker. Denne oppskriften er utrolig enkel og smaker nesten som de mer usunne variantene. I det siste har jeg laget de daglig, man kan fort bli litt hekta...

Ingredienser:
4 pannekaker

2 egg
1/2 dl usøtet soyamelk
30 g mandelmel
30 g soyamel
30 g smeltet smør
1/2 ts bakepulver
1 ts sukrin
en klype salt

Visp eggene lett sammen med en gaffel/visp. Tilsett resten av ingrediensene og rør til du får en jevn røre. Stekes på medium varm stekepanne i litt olje. Ikke snu de før de begynner å se litt ferdig ut i kantene. Det er lurt å ikke presse de ned, la de løfte seg litt mens de steker. Stekes maks 1 minutt på hver side. Serveres med for eksempel friske eller rørte bær, fibersirup gold (lavkarbo variant) eller smør og sukrin. Hver pannekake inneholder ca 2 karbohydrater. Nytes best nystekte! Mmmm... Lykke til!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar