Dagens rett kan gjøres veldig lettvint, selv om man kan velge å legge litt mer tid i det og lage aioli fra bunnen av. Denne gangen ble det hurtigvarianten som fungerer utmerket i en hektisk hverdag. Selv kjøpte jeg en ferdig krydret og grillet kylling fra ferskvaredisken. Da er man nesten garantert den ferskeste og saftigste kyllingen. Men man kan selvfølgelig fint kjøpe fra butikken enten rå eller ferdig grillet. Dersom du velger ferdig grillet vil jeg likevel anbefale å lune den slik at den blir varm og god! Pakk den inn i aluminiumsfolie og stek den i et kvarters tid sammen med lavkarbo frites'en, da blir opplevelsen og smaken en helt annen. Steker du rå kylling, følg anvisning på pakningen. Beregn ca en halv kylling per person.
Lavkarbo frites'en er vel strengt tatt selleri frites. De er laget av sellerirot og tro meg når jeg sier det - dette var en nydelig variant som glatt utkonkurrerer de tradisjonelle potetbaserte pommes frites'ene. Jeg var skikkelig skeptisk, men disse anbefaler jeg virkelig varmt! Beregn ca en halv sellerirot per person.
Ingredienser:
sellerirot - 1/2 per pers
rapsolje
grillkrydder u/sukker
tomat - 1 per pers
ost etter ønske
Skjær av det ytterste delen på selleriroten. Du trenger ikke ta bort et tykt lag, roten har mørkere sjateringer hele veien gjennom så ikke vær redd for at dette ikke kan brukes. Fargen skal være lys og pen. Skyll godt og kutt opp i ønskede strimler. Dere som har frityrkoker kan selvsagt benytte denne. Til dere andre, forvarm ovnen til 230ºC. Legg strimlene i en form og hell over olje. (De skal ikke flyte i olje, men hell lett over alle og bland inn med en stekespade slik at alle bitene blir blanke og fine. Krydre med grillkrydder og stek i ca 25 minutter til de får en gyllen farge. Er de veldig tynne holder det sikkert med 20 minutter. De blir ikke kjempesprø, men litt sprøere dersom man legger dem på et kjøkkenpapir og lar det meste fettet renne av når de kommer ut av ovnen.
Grilltomatene er raske å lage. Skyll tomatene godt og fjern en skive fra den siden der stilken sitter. Fjern innmaten og krydre tomatene lett inni med grillkrydder. Fyll så med din favorittost! Her er vanlig husholdningsost et godt alternativ, men man kan også velge mozzarella, feta eller hva med blåskimmelost? Pakk så inn i folie og stek i ca 10-15 minutter sammen med selleri frites'ene og kyllingen.
Mens maten koser seg i ovnen, kan man lage klar aioli'en. Denne varianten var som sagt en "fuske-variant". Jeg brukte ferdig ekte majones og tilsatte hvitløkssalt og pepper. En liten skål trenger bare et lett dryss av krydder, smak til etter eget ønske. PS: Oppskrift på hjemmelaget lavkarbo-aioli blir lagt ut en annen gang,
Så er det bare å nyte maten!
Bon appétit!
Bon appétit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar