Mange tenker at de må droppe brød for å følge lavkarbolivsstilen, men det finnes flere gode lavkarbobrød man kan benytte som en erstatning for brødene på dagligvarebutikken. De fleste brød inneholder altfor mange karbohydrater og for lite proteiner. Den beste løsningen for å få et ferskt lavkarbobrød er derfor å bake selv! Oppskriften under gir et smakfullt, saftig brød som man kan kose seg med uten dårlig samvittighet. Perfekt for helgefrokosten!
Ingredienser:
1 brød
6 egg
250 g cottage cheese
250 g cottage cheese
60 g valnøtter
45 g mandler
50 g sesamfrø
30 g linfrø
50 g solsikkekjerner
50 g solsikkekjerner
50 g kruskakli
3 ss olivenolje
3 ss fløte
1 ts salt
2 ts bakepulver (kan droppes)
Bruk en stavmikser noen sekunder for å bli kvitt klumpene i cottage cheesen. Knus alle eggene og bland godt med cottage cheese. Tilsett fløte og olje og rør blandingen sammen. Finhakk mandler og valnøtter og hell disse og resten av alt det tørre i eggeblandingen. (Psst! Bakepulveret kan sløyfes dersom man ønsker enda færre karbohydrater, men da blir brødet noe mer kompakt.) Rør godt med en slikkepott til du har en jevn blanding. Deigen skal være klissete og skal ikke eltes slik man gjør med hvetedeiger. Hell deigen oppi en middels stor brødform kledd med bakepapir.
Stekes midt i ovnen på 180ºC i 60 minutter. Avkjøles på rist.
Hele brødet inneholder totalt ca. 36 karbohydrater (evt. 32 uten bakepulveret). Man kan få nærmere 20 skiver, noe som gir et snittinnhold på 1,8 karbohydrater per skive (1,6 uten bakepulver). For de som er ekstra nøye kan man enkelt finne nøyaktig innhold per gram ved å dele 36 på totalvekten til det ferdigstekte brødet.
Håper det smaker!
Ha en riktig god helg!